Elite Izobraževanje
Piškotki

Piškotki


 
 

O politiki piškotkov

Ta politika o piškotkih pojasnjuje, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo; vrste piškotkov, ki jih uporabljamo – to je podatke, ki jih zbiramo s pomočjo piškotkov – kako se te informacije uporabljajo in kako lahko nadzirate nastavitve piškotkov. Za nadaljnje informacije o tem, kako uporabljamo, shranjujemo in varujemo vaše osebne podatke, glejte našo politiko zasebnosti. Svojo privolitev lahko kadar koli spremenite ali umaknete iz izjave o piškotkih na naši spletni strani. V našem pravilniku o zasebnosti preberite več o tem, kdo smo, kako lahko stopite v stik z nami in kako obdelujemo osebne podatke. Vaše soglasje velja za domeno: www.tosemjaz-coaching.si

 

Kaj so piškotki ?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje podatkov.Ko pridete na spletno mesto, se naložijo v vaš brskalnik. Ti piškotki pomagajo pri pravilnem delovanju spletnega mesta; ga naredijo bolj varnega; prispevajo k boljši uporabniški izkušnji in k razumevanju delovanja spletnega mesta, ter omogočajo analiziranje delovanja in potrebnih izboljšav.

Kako uporabljamo piškotke ?

Kot večina spletnih storitev tudi naša spletna stran za več namenov uporablja lastne in tuje piškotke.
Lastni piškotki so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta in ne zbirajo nobenih vaših osebnih podatkov.
Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na naši spletni strani, so v glavnem namenjeni razumevanju, kako deluje spletno mesto, kako komunicirate z našo spletno stranjo, zagotavljanju varnosti naših storitev in vsem skupaj zagotavljanju boljše in izboljšane uporabniške izkušnje; vam pa še pospešijo prihodnje interakcije z našim spletnim mestom.

 

Katere vrste piškotkov uporabljamo ?

Bistveni piškotki
Nekateri piškotki so bistvenega pomena, da lahko izkusite popolno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje kakršnih koli varnostnih groženj. Ne zbirajo in ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki vam na primer omogočajo prijavo v račun in dodajanje izdelkov v košarico ter varno plačevanje.Statistični piškotki
Ti piškotki shranjujejo podatke, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število enkratnih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletno mesto in kje ga je treba izboljšati.Funkcionalnostni piškotki
To so piškotki, ki pomagajo nekaterim nebistvenim funkcionalnostim našega spletnega mesta. Te funkcionalnosti vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki, ali skupno rabo vsebine spletnega mesta na platformah socialnih medijev.Nastavitveni (preferenčni) piškotki
Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, tako da imate boljšo in učinkovitejšo izkušnjo ob prihodnjih obiskih spletnega mesta.

 

Kako lahko nadzirate nastavitve piškotkov ?

Če se odločite spremeniti svoje nastavitve, lahko na dnu zaslona kliknete na povezavo »O piškotku. Navodilo za izbris.«.Ponovno bo prikazano obvestilo o soglasju, ki vam bo omogočilo, da spremenite svoje nastavitve ali v celoti umaknete soglasje.
Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve brskalnika lahko spremenite tako, da piškotke blokirate / izbrišete. Če želite izvedeti več o upravljanju in brisanju piškotkov, obiščite:
wikipedia.org,
www.allaboutcookies.org.

 

Powered By WebToffee