Elite Izobraževanje
Stres

Stres

Epidemija je še bolj zaostrila naš stresni vsakdan in še bolj poglobila izgorevanje. Nujno potrebujemo nova orodja in nov način spoprijemanja z obremenitvami. Na delavnici bomo spoznavali poti, kako s spremenjenim načinom razmišljanja omiliti stresne odzive in najti ravnovesje v razburkanem vsakdanu.

Stres ni nekaj, s čimer bi se morali »boriti«, če spremenimo pogled nanj, je to lahko priložnost za izboljšanje kvalitete življenja.

Stres doživljamo različno in stresnim dogodkom pripisujemo samo svoj, subjektivni pomen. In ravno v tem spoznanju se skriva ključ za obvladovanje stresa. Okoliščine ne izzovejo stresno reakcijo (razen v primerih življenjske ogroženosti). Naše razumevanje in interpretacija okoliščin daje moč stresni reakciji.

 

Na delavnici bomo raziskovali

  • Zakaj je stres neizbežna in koristna sposobnost človeka, da se izogne nevarnostim.
  • Kdaj subjektivno doživljanje stresa postane nefunkcionalno?
  • Kakšen je pri tem vpliv našega načina razmišljanja.
  • Značilnosti razmišljanja tipičnega zahodnjaka – naš analitični um nam lahko povzroči težave.
  • Značilnosti dveh stanj uma: analitičnega in zavestnega.
  • Preklapljanje med enim in drugim – ključ za sprejemanje stresa sebi v prid.

 

Kdaj?

17. februarja 2021, od 12:30 do 15.00

 

Zoomali boste z Majdo Šavko

Je profesorica pedagogike, učiteljica čuječnosti, certificirana coachinja, mediatorka, moderatorka in voditeljica delavnic s področja obvladovanja stresa in izgorelosti, čustvene inteligence, komunikacije, motivacije in vodenja ljudi.

 

 

Organizatorica:

Klara Ramovš, prof. andragogike, mojstrica poslovne komunikacije.

 

Rok za prijave:

Petek, 12. februar 2021 (prijavite se s pomočjo obrazca na koncu tega vabila).
Spletna delavnica bo potekala preko Zooma. Povezavo na dogodek boste prejeli dan pred delavnico. Priložena bodo tudi navodila za tiste, ki Zooma še ne poznate.

 

Kotizacija je

95 evrov + 22 % DDV in vključuje poleg dejavnega izobraževanja še delovno gradivo, potrdilo o udeležbi in analizo sklepne ankete.

 

Pošljite povpraševanje