Elite Izobraževanje
Psihoterapevtske storitve

Psihoterapevtske storitve

Špela Oblak je magistrica psihoterapevtskih znanosti, dela kot psihoterapevtka, predavateljica, supervizorka in je pisateljica otroških knjig. Leta 2014 je odprla prvo psihoterapevtsko bolnico v Sloveniji Psihoterapevtsko hišo Zapik. V svojih znanstvevih delih (diplomski in magistrski nalogi) se je posvetila raziskovanju pojavov depresivne motnje in samomora.

V svoji psihoterapevtski praksi se srečuje predvsem s pacienti, ki se spopadajo z izgorelostjo, depresijo in tesnobo. Poleg klasične psihoterapevtske obravnave se v Psihoterapevtski hiši Zapik izvaja tudi likovna terapija in terapija s Kiaro. Kiara je psička pasme Cavalier King Charles Spaniel in izkušnje so pokazale, da njena prisotnost dobro vpliva na ljudi. Razveselijo se je tako odrasli (tudi pari) kot otroci.

Zadnja vpeljana aktivnost v njeno dejavnost je Bralna značka, kjer se enkrat mesečno sreča z udeleženci in debatirajo o knjigi, ki so jo prebrali. Bralna značka je oblika skupinske psihoterapevtske obravnave, ki je dobrodelno obarvana (del sredstev je namenjenih zavetišču za živali).

Za Špelino delo je značilno, da vsakega človeka obravnava individualno, zanj naredi program in če je potrebno sodeluje tudi s psihiatrinjo.

Vesela bo vašega klica na 030 340 253, lahko ji tudi pišete na spela.tratnik@gmail.com.

Poleg psihoterapevtskih storitev izvaja tudi različna izobraževanja.